DOMMERUDDANNELSE

Vi har som fodboldklub ansvar for at finde folk og sende dem på dommerkursus. Det er selvfølgelig helt gratis for dig, og kun os som klub som skal betale dit uddannelsesforløb.

Med DBUs dommerkort er du kvalificeret til at dømme såvel ungdoms- som seniorkampe i både lokalunionernes som nogle af DBUs turneringer. Du vil dog til at starte med virke i ungdomsrækker, så du får en fornemmelse af hvordan det skal foregå. Du er heller ikke ladt i stikken i starten, da der er andre erfarne dommere, som kommer ud og vejleder dig så du kommer godt i gang.

Efter kurset Dommer i praksis kvalificerer du dig konkret til at dømme ungdomskampe på såvel breddeniveau som i de højere ungdomsrækker.

Hvis du fortsat vil dygtiggøre dig, kan du herefter tilmelde dig modulet Dommeren som leder 1.

DBU kurset Dommeren som leder 1 forøger dine chancer for at avancere i rækkerne.

Kurset Dommeren som leder 1 vil blive efterfulgt af kurset Dommeren som leder 2, der vil give dig yderligere værktøjer til konflikthåndtering og ledelse. Dette vil således i endnu større udstrækning forøge dine chancer for at avancere i rækkerne.

Hvis du derimod føler dig tilpas med de muligheder, du har som DBU Dommer, DBU Ungdomsdommer og DBU Seniordommer, og hverken har tid eller ambitioner til at forsøge dig på et højere niveau, har vi tilbudet DBU Temakurser til dig.

Efter Dommeren som leder 2 er det dit talent, der afgør, om du kan avancere som dommer. Hver sommer inviteres de mest talentfulde, yngre dommere fra de øverste lokale serier på Talentdommerkursus 2, mens de mest talentfulde Danmarksseriedommere inviteres på Talentdommerkursus 3.

Det er primært fra denne gruppe, at du vil blive rekrutteret som kommende DBU Divisionsdommer. Elitedommerkurset er et årligt, obligatorisk kursus for de dommere, der ønsker at dømme i DBUs divisioner.

DBU Elitedommer er højeste nationale dommerniveau. Elitedommerkurset er pt. også den eneste hjemlige, årlige aktivitet for de danske dommere på det internationale fodboldforbund FIFAs liste over dommere med status til at dømme internationale klub- og landskampe.

KONTAKT

Skulle du have spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Finn Overgaard (dommeransvarlig i Esbjerg IF92) og du vil så blive sat i forbindelse med en fodbolddommer som vil kunne give sig svar på spørgsmål du skulle ligge inde med.

Læs mere på dbu.dk

HOVEDSPONSORER